SIMSALABIM TACOS


  Under fem helger i augusti och september serverade vi tacos och visade teckningar och fotografier från  Mexico. Vi var med på Stockholms filmfestival, Gamla stans festival och Lundströms festival.

På restaurangen serverade vi vegetariska mexikanska recept, en mole med svarta bönor, tahini,  jordnötssmör, choklad, kumminfrön och kardemumma, en karemaliserad vitkål i chipotlesås, en sås av  majs och            brynt smör och en guacamole med gröna ärtor, mynta och lime. Vi serverade majstortillas från  Oaxaca och gjorde egen salsa med padrones och tomatillios.
   
Motivationen till att bygga om Simsalabim till en restaurang var att jag kände att det saknades en sådan plats i Stockholm. Under mina studier i Mexico City var gatuköken en naturlig samlingspunkt, maten var 
billig och folk från olika samhällsskikt samlades på gatorna för att äta och samtala. Gatuköken gav liv och värme till de offentliga och gemensamma rummen som jag har saknat i Stockholm.
Vi rörde oss runt i Stockholms innerstad och besökte en ny plats varje helg. Vi var på Långholmen, i Gamla stan, på Skeppsholmen, Riddarholmen, i Rålambshovsparken och på Söder Mälarstrand. Simsalabim mötte entusiasm och intresse var vi än var. Människor samlades kring båten och små fester uppstod ur ingenting. Under månaden uppstod många bra diskussioner kring simsalabim om hur vi använder staden, vad vi saknar och hur vi skulle kunna göra för att förändra den.





 Gå vidare till Höstdagjämning